Vertrekkende commercieel directeur Steef Hammerstein van Telstar over haatliefdeverhouding met Pieter de Waard: ’Hij is een draak van een manager’

Pieter de Waard, Steef Hammerstein en Sytske Seyffert in 2015.
© United Photos
Velsen-Zuid

Elf jaar lang werkte bij Telstar commercieel directeur Hammerstein samen met algemeen directeur Pieter de Waard. Hammerstein vertrekt. Ze maken er geen geheim van dat ze vaak botsten.

Hammerstein: ,,Pieter is wie hij is en op heel veel punten doet hij het ontzettend goed voor de club, hij zet Telstar in de markt. Hij is niet ondernemend. Hij zei weleens dat we trots moesten zijn op wat we hadden bereikt, ik wilde verder. Iedereen heeft een eergevoel. Pieter is het uithangbord van de club, terwijl mijn werk soms wat onderbelicht bleef. Pieter heeft weleens dingen geroepen die heel lekker klinken voor de media, maar bij mijn sponsoren zorgden dat voor onrust. Dat kon ik dan weer oplossen.”

De grootste ergernis van Hammerstein was dat De Waard volgens hem geen echte manager is. ,,Pieter is een draak van een manager. Dat doet hij liever niet, hij houdt zich op de vlakte.”

De Waard lacht: ,,Als ik tien kwaliteiten heb, dan staat management op acht, ja. Er zijn genoeg echte managers in het voetbal, maar die hoor je nooit. Ik wens Telstar geen manager toe. Telstar moet zich meer naar buiten toe onderscheiden. Het is waar dat de vonken er soms van afvlogen tussen Steef en mij. Dat is alleen maar goed. Telstar is geen Noord-Koreaanse organisatie. Zonder wrijving geen glans. Het heeft de club gebracht waar het nu staat.”

Lees ook: Steef Hammerstein was namens Telstar 11 jaar lang de grootste bedelaar van de IJmond: ’Dieptepunten zie ik niet, het glas is altijd halfvol’

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen