Premium

Na de uitzendingen van Typisch Nieuw Den Helder worden de deelnemers herkend op straat: ’Ik wist eigenlijk niet eens hoe groot het bereik van de NPO was, ik kijk bijna nooit Nederlandse televisie’ [video]

Karolinie Arulrajan straalt als ze voor de camera staat.
© Foto Peter van Aalst
Den Helder

Stratenmaker Silvano gaat het liefst iedere dag lunchen bij zijn ouders. Vriendinnen Carla en Huugje houden elkaar gezelschap in hun flatgebouw, dat gesloopt dreigde te worden. Karolinie mist haar moederland Sri Lanka, maar leerde toch gemiddeld honderd Nederlandse woorden per dag. Dit was te zien voor iedereen die de personages van de televisieserie Typisch Nieuw Den Helder heeft gevolgd. Hoe gaat het nu met hen? En hoe hebben zij de deelname ervaren?

Huugje Koek (91) zit al in de tuin, onder de nieuwe zonneschermen. Net aangeschaft voordat ze te horen kregen dat de flats gesloopt zouden worden, vertelt ze. Carla Veen (72) schuift even later aan, een blad vol grote glazen sap balancerend op één hand. En een schaaltje nokkels, gesuikerde amandelen. „Die heb ik ooit gekregen van een Afghaanse familie die ik rijles gaf. Die vonden mij blijkbaar aardig. Ik koop ze sindsdien altijd zelf. Zalig vind ik ze.” Carla geeft nog veel rijles, zoals ook te zien is in de serie. Het houdt haar jong.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen