Huttendorp Enkhuizen in coronatijd: anders, kleiner en toch leuk

Huttendorp Enkhuizen: anders, maar toch hetzelfde.
© archieffoto
Enkhuizen

Het Enkhuizer Huttendorp wordt volgens de RIVM richtlijnen gehouden van maandag 6 tot en met vrijdag 10 juli in het Wilhelminaplantsoen.

In kleine groepjes van tien zijn steeds zestig kinderen op het grasveld aanwezig. Ieder kind krijgt drie dagdelen activiteiten aangeboden als timmeren en slopen. Het oorspronkelijke huttendorp zou dit jaar plaats bieden aan 250 kinderen, begeleid door zestig vrijwilligers. Het aantal aanmeldingen stond op 190 toen corona roet in het eten gooide. Besloten werd na overleg om ieder kind drie dagdelen aan te bieden. Het Huttendorp

Vrijwilligers

Het welzijnswerk van Welwonen en 35 vrijwilligers zorgen ervoor dat nu 170 kinderen, verspreid over de week, toch Huttendorp-plezier kunnen hebben. Het oorspronkelijke Huttendorp evenement, dat al meer dan 10 jaar door de welzijnswerkers van Welwonen wordt georganiseerd, zou dit jaar plaats bieden voor 250 kinderen, begeleid door 60 vrijwilligers.

Het Huttendorp Enkhuizen is naast een belangrijke kinderactiviteit ook een belangrijk middel voor de ontwikkeling van jongeren door middel van vrijwilligerswerk. Daarom hebben de welzijnswerkers gekeken naar andere mogelijkheden binnen de richtlijnen van het RIVM.

Een ‘Huttendorp’ activiteitenweek werd dé oplossing; voor ieder kind drie dagdelen huttendorp-plezier voor tien euro.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen