Tergooi heeft weer twee patiënten met corona opgenomen. GGD vindt vijf nieuwe besmettingen

Ziekenhuizen krijgen nog steeds nieuwe patiënten binnen met het coronavirus. In Tergooi liggen er weer twee nadat het ziekenhuis vorige week coronavrij was.© Archieffoto ANP / Remko de Waal

Susanne van Velzen
Hilversum

Tergooi heeft weer twee patiënten opgenomen met het coronavirus. Een week geleden meldde het ziekenhuis in Hilversum dat het voor het eerst in lange tijd coronavrij was.

De nieuwe opnamen maken duidelijk dat het virus nog lang niet verdwenen is. ,,Corona is er nog steeds en we zijn ook nog altijd goed in staat om nieuwe patiënten op te vangen”, zegt woordvoerster Wencke Fassbender van Tergooi. Mocht een tweede golf van besmettingen zich aandienen dan kan het ziekenhuis zo weer opschalen. Op het hoogtepunt van de coronacrisis, begin april, lagen er 32 patiënten met covid-19 in het ziekenhuis. De twee nieuwe patiënten liggen volgens de woordvoerster niet op de ic.

Dashboard

De GGD Gooi en Vechtstreek heeft afgelopen week vijf nieuwe besmettingen bij inwoners van de regio vastgesteld. Drie gevallen zijn ontdekt via de teststraat bij de brandweerkazerne in Bussum. De nieuwe cijfers staan vermeld op het speciale online dashboard van de regionale gezondheidsdienst. Nog dagelijks melden bijna 250 mensen zich voor een coronatest in Bussum. In het weekeinde zijn dat er ruim 90 per dag.

Inmiddels hebben 4.688 mensen de teststraat van de GGD bezocht. Drie procent bleek positief. In de hele regio zijn tot nu toe 633 inwoners positief getest. Dat ligt onder het landelijk gemiddelde. De meeste bevestigde besmettingen zijn in Hilversum gevonden (199). Daarna volgen Huizen (138) en Gooise Meren (113).

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen