Ajax: toelaten fans goed nieuws op weg naar 'volle Arena'

ANP
AMSTERDAM

Ajax noemt de aankondiging van premier Mark Rutte dat publiek vanaf 1 juli weer welkom is in de Nederlandse voetbalstadions goed nieuws op weg naar "weer een volle Arena". "Als dit het proces naar een vol stadion versnelt, dan is het goed nieuws, want een volle Arena is natuurlijk ons doel", zegt woordvoerder Miel Brinkhuis van Ajax.

Ook bij de Amsterdammers bestaan vragen over hoe het gedeeltelijk toelaten van supporters moet worden aangepakt. "Wij willen liever geen onderscheid maken tussen supporters, wie wel en wie niet mag komen. Wij hebben ongeveer 40.000 seizoenskaarten verkocht. Aan de andere kant wil je ook niet dat de ene club wel door fans kan worden gesteund en een andere club in een leeg stadion blijft spelen."

De supportersvereniging van Ajax meldde al dat ze streeft naar een volle Johan Cruijff Arena bij de waarschijnlijke start van het nieuwe seizoen half september en pleitte ervoor dat de oefencampagne in augustus wordt gebruikt om te testen met een deel van de supporters in het stadion. Ajax laat weten te gaan overleggen met de supporters. "Samen met de Arena en de supportersdelegaties gaan we bekijken hoe we het beste met deze situatie kunnen omgaan", aldus de woordvoerder.

PSV liet weten blij te zijn met de versoepelingen die het kabinet woensdag heeft aangekondigd. "Voetballen met publiek is weer een stap dichterbij. We gaan in de komende periode bekijken hoe wij aan deze positieve ontwikkeling invulling kunnen geven. Dat doen we vanzelfsprekend in overleg met de lokale autoriteiten in Eindhoven."

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen