Premium

Handbalsters Delaila Amega en Bo van Wetering houden conditie op peil in hun thuishaven Heerhugowaard: ’Elkaar een beetje motiveren’

Delaila Amega (links) en Bo van Wetering op Tornado-veld ,,Heel blij dat we weer kunnen gaan trainen en ons normale leven oppakken.”
© Foto Martin de Haan
Heerhugowaard

Zij kijken reikhalzend uit naar het begin van juli. Dan beginnen ’eindelijk’ de trainingen weer bij hun clubs. Voorlopig houden Delaila Amega en Bo van Wetering hun conditie nog even op peil in thuishaven Heerhugowaard.

,,Wat dat betreft hebben we echt mazzel dat we dicht bij elkaar wonen en samen kunnen optrekken”, vertelt Amega. Afgelopen december maakte het tweetal nog deel uit van de Oranjeselectie die wereldkampioen werd. Bij hun Duitse club Tus Metzingen ging het daarnaast ook voortvarend (derde in de Bundesliga op het moment dat de competitie gestaakt werd), maar sinds maart zijn zij in Heerhugowaard. ,,Het was echt van het ene op het andere moment spullen pakken en terug naar Nederland. Je hebt dan amper nog contact met je teamgenoten of club. Al valt er natuurlijk ook niet zo heel veel te vertellen.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen