Enkhuizen laat verkeerslichten Randweg anders afstellen na klachten over files

Verkeerslichten op de Randweg in Enkhuizen.
© Foto gemeente Enkhuizen
Enkhuizen

De gemeente Enkhuizen heeft de provincie gevraagd om de verkeerslichten op de Randweg N505 anders af te stellen voor een betere doorstroming van het verkeer. Dat is deze week gebeurd, na klachten over regelmatige filevorming op deze belangrijke verkeersader voor de stad.

,,Op ons verzoek heeft de provincie de instelling van de verkeerslichten op de Randweg N505 aangepast’’, zo laat de gemeente weten op haar eigen website. ,,Wij controleren de komende tijd of dit een goed effect heeft op de doorstroming van het verkeer. Als dat niet zo is, dan zullen we dit opnieuw met de provincie bespreken.’’

De provincie had de verkeerslichten tijdelijk anders ingesteld omdat er vanwege de coronacrisis minder autoverkeer over de weg reed. De instelling van de verkeerslichten was de afgelopen periode meer afgestemd op het fietsverkeer.

Veel inwoners en ondernemers weten de files op de Randweg echter aan de afsluiting van de Melkmarkt in het centrum van de binnenstad. Omdat horecaondernemers hier nu grotere terrassen mogen uitzetten, is er alleen nog een smalle doorgang voor voetgangers en hulpdiensten. Automobilisten zijn genoodzaakt andere routes te kiezen.

Burgemeester Eduard van Zuijlen wilde hier echter niets van weten. ,,Er is niet meer verkeer dan anders’’, zei hij vorige week in deze krant. ,,Dat het vastloopt kan geen gevolg zijn van het afsluiten van de Melkmarkt. Als meer mensen de fiets nemen, wordt het centrum sowieso beter bereikbaar.''

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen