Premium

Met pijn in het hart sluit Kapsalon Peppink in Tergooi Blaricum zijn deuren: ’Patiënten beschouwen naar de kapper gaan als een uitje’

Kapster Monique Dalmulder knipt deze week nog voor het laatst. Op 1 juli is Kapsalon Peppink verleden tijd.
© Foto Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden
Blaricum

Niet alleen doodzieke patiënten in pyjama met een zuurstofslangetje in hun neus, een infuuspaal achter zich aan slepend, ook de medewerkers van het restaurant, artsen en verpleegkundigen wisten de afgelopen dertig jaar de kapsalon van Monique Dalmulder-Peppink te vinden. Maar nu is het welletjes. Op 1 juli sluit Kapsalon Peppink in Tergooi Blaricum voorgoed zijn deuren. Met pijn in het hart, dat wel. „Het is ontzettend dankbaar werk.”

Achterin de zaak staat een joekel van een bos bloemen in een vaas, het papier er nog om. „Net gekregen van een dokter”, zegt Dalmulder een beetje verlegen. „Die man is allang met de vut, maar hij kwam altijd hier om zijn haren te laten knippen.” En zoals deze gulle gever zijn er meer trouwe klanten die de ziekenhuiskapster de afgelopen week hebben verwend met afscheidscadeautjes. „Ik word echt bedolven onder de tuincentrumbonnen en de flessen wijn”, zegt Dalmulder stralend.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen