Janiek van Veen terug in selectie BV Den Helder

Janiek van Veen (links).© Ruud Fokke

Van onze verslaggever
Den Helder

Janiek van Veen keert komend seizoen terug bij Dozy BV Den Helder. De basketbalster, die het afgelopen seizoen in het Duitse Heidelberg speelde, zet haar maatschappelijke carriėre op de voorgrond. Al sluit zij een nieuw avontuur in het buitenland niet uit.

Met de komst van Van Veen is de selectie van de Helderse eredivisionist compleet, laten Dave de Ronde en Tim Toornstra namens de Stichting Dames Topbasketbal weten. Na het vertrek van aanvoerster Britt Zappeij, die overstapt naar de nieuwe eredivisionist Triple Threat uit Haarlem, was er binnen de club even de angst dat er meerdere speelsters het team zouden verlaten. Zover kwam het niet: Sarah Curran, Maaike Klein, Femke Slim, Sanne van Poelgeest, Agnes van Steijn, Zoë Slagter en Kiki Fleuren gebleven. De jeugdspeelster Amber Lewakabessy en Leonie Plagmeijer maken de overstap naar de selectie.

Ook trainer Mario Bennes verlengde zijn contract. De functie van assistent-trainer is vacant. Wanda Hesselink is gestopt en er is nog geen opvolger gevonden.

Van Veen koos voor een baan in het onderwijs in combinatie met basketballen op het hoogste niveau in Nederland. ,,Mijn buitenlandse droom bestaat nog steeds’’, benadrukt de spelverdeelster. ,,Daarom heb ik besloten om drie dagen in de week les te gaan geven in plaats van een volledige baan, zodat ik genoeg tijd heb om extra te trainen. Ik hoop dat ik een sterk seizoen draai en dat ik daarna een leuke aanbieding uit het buitenland krijg.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.