De drie mannen die in Hippolytushoef en Van Ewijcksluis werden aangehouden in gestolen auto’s zitten nog altijd vast

Hippolytushoef

De drie mannen die eind april na een korte achtervolging zijn aangehouden in twee gestolen personenauto’s, worden vervolgd door het Openbaar Ministerie.

Alle drie verdachten, een destijds 23-jarige man uit Delfzijl en twee 33-jarige mannen uit Den Helder, zitten momenteel in voorlopige hechtenis op verdenking van diefstal met braak in vereniging. Op 13 augustus is de eerste openbare zitting (pro forma) tegen het drietal.

Op 30 april hield de politie in Van Ewijcksluis en Hippolytushoef na een korte achtervolging drie mannen aan die in twee gestolen personenauto's reden. De ene auto, een Peugeot, is op 23 april van dit jaar gestolen vanaf de Treilerstraat in Den Helder. Het andere voertuig, een Fiat, is op 30 april gestolen vanaf de Graauwedijk in Overschild (Groningen).

In de Peugeot zaten twee mannen. Die auto klapte tijdens de achtervolging op de Koningsweg in Hippolytushoef op een auto die aan het uitparkeren was. De andere auto werd klemgereden bij Van Ewijcksluis. Bij de aanhoudingen is gebruik gemaakt van een politiehelikopter.

Lees ook: Helderse verdachten van autodiefstal zijn bekenden van de politie; een van de twee auto’s is gestolen in de Treilerstraat

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.