Wie weet de beste plek voor tiny houses in Enkhuizen?

Enkhuizen

Ruim dertig potentiële locaties kreeg de gemeente Enkhuizen binnen op een oproep, toen het besluit eenmaal genomen was om tiny houses in Enkhuizen te plaatsen. Maar welke is het meest geschikt? Dat verneemt het Noordhollands Dagblad graag van de lezers.

In 2018 klonk in Enkhuizen het startsein voor de bouw van tiny houses, een efficiënte en energiezuinige woonvorm van zo’n 39 m2, die in één dag geplaatst kunnen worden en als dat nodig is ook makkelijk verplaatst. Hoewel de belangstelling groot was, moet het eerste huis nog geplaatst worden. Wat de ruim dertig locaties waren, die op de oproep volgden, heeft de gemeente nooit bekend willen maken. Het oog van het college viel vrij snel op een groenstrook langs de Melkbon en de Berrie. De omwonenden werden hierdoor overvallen en protesteerden. De rest is geschiedenis. En dat is jammer, want de behoefte onder jongeren blijft groot.

Uit het slop

Daarom zou het Noordhollands Dagblad graag van lezers vernemen wat wél geschikte locaties in Enkhuizen zijn, en waarom. Zodat het plan wellicht uit het slop kan worden getrokken.

Stuur uw suggestie dus naar: redactie.wef@nhd.nl onder vermelding van ’tiny houses’.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen