Looproutes in Callantsoog om afstand te houden. Even niet parkeren aan de zuidelijke kant van de Dorpsweg dus. Maar dat snapt niet iedereen

Automobilisten hebben niet door dat ze niet meer aan de zuidelijke kant van de Dorpsweg mogen gaan staan.
© Foto Marc Moussault
Callantsoog

Anderhalve meter afstand houden, het wordt al het ’nieuwe normaal’ genoemd.

Ook in Callantsoog gaat het tegenwoordig allemaal net even anders. Onder meer om horeca-ondernemers met hun terrassen wat meer ruimte te geven is er een ’verplichte looprichting’ geïntroduceerd in de badplaats.

De beschikbare route is door belijning op de straat keurig verdeeld in een ’heen-en-terug-route’, waardoor wandelaars niet meer kris kras door elkaar lopen en afstand houden dus makkelijker is.

Het blijkt in de praktijk alleen iets lastiger dan in theorie, vooral aan de zuidkant van de Dorpsweg die dwars door het dorp loopt. Hier is de wandelroute over de parkeervakken gelegd, automobilisten moeten hun wagen even ergens anders neerzetten.

De borden die de parkeervakken aangeven zijn weliswaar afgeplakt met zakken, niet iedere bestuurder snapt dat hij niet meer aan deze kant van het plein mag parkeren. En dus moeten wandelaars nog met enige regelmaat ’slalommen’ om hun bestemming te bereiken.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.