Vier dagen niet fietsen over de Markerwaarddijk tussen Enkhuizen en de Trintelhaven

De Trintelhaven, halverwege de Markerwaarddijk.
© Foto Cyclomedia
Enkhuizen

In verband met werkzaamheden aan het fietspad op de Markerwaarddijk tussen Enkhuizen en de Trintelhaven, is het van dinsdag 23 juni tot en met vrijdag 26 juni 2020 niet mogelijk om over dit deel van de dijk te fietsen. Tijdens het werk worden pendelbussen ingezet.

De afsluiting van het fietspad duurt iedere dag van 7 tot 16.30 uur. Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers gebruik maken van een speciale pendelbus tussen Enkhuizen en Trintelhaven en omgekeerd. Deze bussen rijden ieder kwartier, tussen 06:00 en 18:00 uur. Borden bij de Trintelhaven en aan de kant van Enkhuizen geven aan waar fietsers de bussen kunnen vinden.

Het fietspad tussen Trintelhaven en Enkhuizen krijgt een nieuwe laag asfalt. Dit gedeelte bestaat uit twee verhardingen: beton en asfalt. Door het vele schuif- en veegwerk tijdens de winterse zandverstuivingen is het asfaltdeel slecht geworden, waardoor het niet prettig fietsen is. Daarom wordt er een nieuwe, dunne laag asfalt aangebracht. Daarnaast worden bij hectometerpaal 54,2 enkele gebroken betonplaten vervangen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen