Taskforce Heiloo zamelt ideeën in voor de anderhalve meter-samenleving. De gemeente geeft geld en werkt mee

Ideeën zoals extra terrassen voor de horeca kunnen vanaf woensdag in Heiloo worden ingediend bij de nieuwe Taskforce.
© Archieffoto

Heiloo De corona Taskforce Heiloo is van start gegaan. Daarin zitten vier inwoners met ’bewezen kennis van de Heilooër samenleving’, zoals wethouder Rob Opdam het onlangs omschreef. Ze gaan ideeën verzamelen over hoe de samenleving op te starten en te herstellen binen de anderhalve meter-regels.

Vanaf woensdag 24 juni tot 15 juli kan iedereen die ideeën indienen bij de Taskforce. Het kan gaan om een bijdrage of medewerking van de gemeente. De voorstellen moeten bijdragen aan het herstel en aan een aantal citeria voldoen: ze moeten een collectief karakter hebben, een maatschappelijke impact, toekomstbestendig zijn en een vliegwielkarakter hebben. Ook de kosten en de uitvoerbaarheid met een gezonde dosis eigen initiatief, worden meegenomen.

Vervolgens adviseert de Taskforce het college, dat uiteindelijk groen licht voor het initiatief geeft. De Taskforce zoekt zelf ook actief naar ideeën en mogelijkheden die het dorp ’goed’ doen. Zij gaat daarvoor in gesprek met ondernemers, sportverenigingen en de welzijns- of culturele organisaties in Heiloo en hun eigen achterban.

Voor de ideeën is 150.000 euro beschikbaar. Ze kunnen vanaf woensdag 24 juni worden ingediend via de website www.heiloo.nl/herstelfonds en vragen aan de Taskforce kunnen worden gesteld via info@heiloo.nl.

In totaal heeft de gemeente een half miljoen beschikbaar in een herstelfonds. Naast de 150.000 euro is 350.000 euro beschikbaar om culturele of (welzijns)organisaties en (sport)verenigingen te steunen die een huurovereenkomst hebben met de gemeente.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen