Premium

’Oersterke’ Niki Terpstra kan thuis beginnen aan revalidatie. Volgens echtgenote Ramona heeft wielrenner nog veel pijn. Noord-Hollander kwam week geleden zwaar ten val

Niki Terpstra vorig jaar tijdens de Tour de France. Hij valt in de elfde etappe en moet opgeven wegens een schouderblessure.
© Foto AP/Thibault Camus
Amsterdam

De emotionele achtbaan waar Niki Terpstra de afgelopen dagen ongewild in geraakte, is enigszins tot stilstand gekomen. Nog geen week geleden werd de 36-jarige wielrenner zwaargewond een traumahelikopter in gedragen, om zes dagen later te worden ontslagen uit het VU in Amsterdam. „Als ik terugdenk aan hoe hij er vrijdag nog aan toe was, had ik niet verwacht dat hij nu al thuis zou zijn”, is vrouw Ramona blij verrast.

De winnaar van Parijs-Roubaix (2014) en de Ronde van Vlaanderen (2018) kwam dinsdag tijdens een training rond het Markermeer hard ten val, nadat hij een overstekende familie ganzen ontweek en daarbij hard met zijn borst tegen een rotsblok knalde. De klassiekerspecialist liep daarbij onder andere een klaplong, gebroken ribben én sleutelbeen, een scheurtje in zijn onderrug en een hersenschudding op. Door de ernst van zijn verwondingen moest hij zelfs een nacht op de intensive care verblijven.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen