Premium

Nieuw politiebureau aan Hilversumse Groest krijgt geraamte van hout: ’Duurzaam materiaal dat gratis warmte, sfeer en karakter geeft’

Het atrium.
© Beeld Gortemaker Algra Feenstra
Hilversum

Als het aan architectenbureau Gortemaker Algra Feenstra ligt, krijgt het nieuwe politiebureau van Hilversum een volledig houten geraamte. Ook binnenin het gebouw komt veel duurzaam geproduceerd hout terug, zoals in de balkenconstructies, de lamellen en de vloeren. Maar ook staal en strakke wanden worden in het ontwerp toegepast. Daarmee wordt het een bijzonder nieuw gebouw voor Hilversum, laat architect Maurits Algra weten.

Het Rotterdamse architectenbureau, winnaar van de aanbesteding voor de nieuwe huisvesting voor de politie en de gezamenlijke meldkamer van het politiekorps Midden-Nederland, inclusief een grote 112-centrale, heeft inmiddels een visie neergelegd waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. „Hout is niet alleen een duurzaam product, het is ook een heel mooi materiaal”, vindt Algra. „Het geeft gratis warmte, sfeer en karakter aan een ruimte. Dat is een groot pluspunt, want we willen het gebouw een hart geven.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen