Politie is op zoek naar camerabeelden van schietpartij op Tramplein in Purmerend; slachtoffer nog steeds in ziekenhuis

Het 24-jarige slachtoffer raakte zwaargewond en werd per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.
© Foto DNP.NU
Purmerend

De recherche zoekt camerabeelden van de mogelijke daders die afgelopen zondagmiddag een 24-jarige man neerschoten aan de Gouw in Purmerend, bij het Tramplein.

Het slachtoffer raakte daarbij zwaar gewond en werd per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis.

De recherche vraagt iedereen die camerabeelden heeft waarop de mogelijke schutters met hun scooter te zien zijn, in te leveren. Er zijn al beelden veiliggesteld, maar er wordt naar meer gezocht.

De vermoedelijke daders reden na het incident aan de Gouw weg op een zwarte scooter in de richting van de Nieuwstraat. Van hen is het volgende signalement bekend: beiden droegen een donkere helm, de scooter waarop zij reden was donkerkleurig en een van de daders droeg vermoedelijk een blauw Paris Saint-Germain trainingspak.

De politie stelt het publiek via een oproep de volgende vragen: ’Bent u zondag 14 juni tussen 15 uur en 16 uur in Purmerend geweest en heeft u bijvoorbeeld dashboard- of dashcambeelden waar mogelijk de daders op te zien zijn? Woont u in Purmerend en heeft u camerabeelden van dit tijdstip waarop de scooter te zien is? Heeft u overige informatie over deze daders en heeft u dit nog niet gedeeld met de politie? Doet u dit dan alstublieft alsnog.’

Iedereen die iets over de zaak weet, of gezien heeft, kan bellen naar de districtsrecherche in Zaandijk via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan ook, via telefoonnummer 0800-7000.

Lees ook: Drie mannen opgepakt voor schietpartij in Purmerend waarbij een 24-jarige zwaar gewond raakte

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen