Nieuw ’terrastival’ HEMtuin op het Hembrugterrein in Zaandam: dinnershows, kunstinstallaties en theatervoorstellingen

Een deel van het anderhalve meter terras.

Een deel van het anderhalve meter terras.© Foto Speakeasy Agency

Hembrugterrein.

Hembrugterrein.© Foto Laurens Kuijper

1 / 2
Frederique Teillers
Zaandam

Een nieuw collectief, de HEMtuin, opent op 26 juni op het Hembrugterrein. Om de culturele- en entertainmentindustrie draaiende te houden tijdens de coronacrisis is er niet alleen ’Nederlands grootste culturele anderhalvemeterterras’ aanwezig, maar zijn er ook verschillende activiteiten met het thema ’vergeten festival’.

Over de bijna vijftig hectare aan grond op het Hembrugterrein zijn er in de HEMtuin verschillende dingen te beleven. In de binnentuin is er een dinnershow met muziek en comedy, met iedere dag een nieuwe show. Er is een lichtshow, verschillende gebieden met terrassen, een theatercarrousel waarin elke twintig minuten een andere theatervoorstelling wordt gegeven en een Festival Experience Museum, in dit ’instagrammable’ museum krijgen bezoekers het gevoel weer even op een feest te zijn.

Vanaf Amsterdam Centraal zal er een paar keer per dag een boot vertrekken, de Hemtuin Express, waarbij de anderhalve meter regel nageleefd kan worden. De reis naar het Hembrugterrein duurt ongeveer 30 minuten, en reizigers krijgen een welkomstdrankje op de heenweg en toegang tot een gezonde ’waterbar’ op de terugweg.

De HEMtuin is een initiatief van de ondernemers op het Hembrugterrein, Mystic Garden en Dockyard Festival. In samenwerking met creatievelingen, is het doel om de culturele sector weer leven in te blazen. Iedereen die meewerkt aan het project krijgt een deel van de opbrengst. Nieuw talent kan zich op de website van het project nog steeds aanmelden.

Tickets voor de verschillende activiteiten kunnen online worden gekocht via www.hemtuin.nl. Het ’terrastival’ is de hele zomer, elk weekend open, op vrijdag, zaterdag en zondag.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.