Jong talent gaat voor zijn kans in beloftenploeg van Telstar: spelers met achtergrond bij onder andere Ajax, FC Utrecht en De Graafschap gaan aan de slag in Velsen-Zuid

Nick Kaaijmolen gaat naar Telstar.
© Foto United Photos / Pieter van der Woude
Velsen-Zuid

In het heropgerichte Telstar beloftenelftal spelen volgend seizoen onder meer jonge voetballers met een achtergrond in de jeugdopleiding van andere betaalde voetbalclubs.

Met de komst van het tweede elftal hoopt Telstar spelers die nog net te licht zijn om aan de bak te komen in de eerste divisie ervaring op te laten doen.

Het team gaat spelen in de onder 21-competitie. Middenvelder Nick Kaaijmolen is een speler die al ervaring heeft opgedaan in de jeugdopleiding van andere profclubs. Hij speelde eerder bij FC Volendam en kwam de laatste twee seizoenen uit voor De Graafschap.

Quincy Nkansah (20) heeft een verleden bij Ajax. De laatste jaren kwam hij uit voor Zeeburgia en de Nordin Wooter Academie.

Jaden Airewele is een middenvelder van achttien jaar oud die de afgelopen vier jaar bij FC Utrecht speelde. Mircle Elstak komt over van Zwaluwen ’30, maar heeft al eens ervaring opgedaan bij een BVO. Hij speelde bij FC Den Bosch onder de 19.

Gerlison Prudencia van Zuidoost United liep al eens stage bij Telstar. In het seizoen 2018/19 deed hij mee in een oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels. Hetzelfde geldt voor Yael Liesdek van De Volewijckers. Hij speelde in januari van dit jaar een oefenwedstrijd mee tegen FC Volendam.

De selectie zal uitkomen in de vierde divisie, het laagste niveau voor teams onder de 21. In de groep komt het onder meer de beloften van Cambuur Leeuwarden, MVV, FC Dordrecht, Koninklijke HFC en FC Eindhoven tegen.

De nieuwe hoofdtrainer Joeri Volkers is tevreden over de selectie. ,,Ik denk dat we in totaal wel 600 aanmeldingen hebben gehad. Door de coronacrisis was het onmogelijk om iedereen live aan de slag te zien. We hebben veel gedaan op basis van videobeelden en op advies van zaakwaarnemers en andere contacten in de voetballerij. Ook heb ik met alle spelers een goed persoonlijk gesprek gehad. Ze kunnen wel talent hebben, maar ik wil de jongens ook in de ogen kunnen kijken om te zien of ze het heilige vuur hebben om te slagen in het voetbal.”

Staf

Na het eerder aanstellen van Joeri Volkers (voorheen hoofdscouting jeugdopleiding Almere City FC) als hoofdtrainer is de technische staf nu bijna rond. De volgende personen zullen onderdeel uitmaken van de technische staf in het seizoen 2020/2021 voor Telstar onder 21:

Ronald Offermans (keeperstrainer). Ronald zal deze functie combineren met zijn werkzaamheden bij RKVV Velsen.

Michel Kruijer (teammanager). Michel heeft veel ervaring in het betaalde voetbal en speelde onder andere 81 wedstrijden voor Telstar en was daarnaast actief voor onder andere Excelsior, MVV en Go Ahead Eagles.

De overige posities in de staf zullen op korte termijn worden ingevuld. Telstar is in gesprek met verschillende kandidaten.

Nieuw:

Jason Fitz-Jim (Almere City FC)

Ab Ouboumalne (DWS)

Shaqueel Eendragt (Zuid Oost United)

Joel van Blerk (Almere City FC)

Cunayt Blackson (Almere City FC)

Lynden Leidsman (Hercules)

Jaden Airewele (FC Utrecht)

Gerlison Gustavo Prudencia (Zuid Oost United)

Daan Staal (Almere City FC)

Emmanuel Akotei (Almere City FC)

Yael Liesdek (de Volewijckers)

Quincy Nkansah (VV CTO’70)

Lesley Bakker (Almere City FC)

Nick Kaaijmolen (de Graafschap)

Nino Vittali (ADO Den Haag)

Malik Dijksteel (Tadcaster Albion)

Meridina Gedion (FC Volendam)

Marwan el Ouardani (Almere City FC)

Sami Haouam (Olympia Haarlem)

Mirkle Elstak (Zwaluwen’30)

Hussam Dowaah (ASV de Dijk)

Jayden Macknack (FC Utrecht)

Thijs Meereboer (Hollandia)

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen

Video uitgelicht