Premium

Kringloopwinkel Het Boelhuys gaat in nieuw pand 5 dagen per week open. Hulporganisatie Present Den Helder heeft de inkomsten hard nodig

Medewerkster Bertie van Berkum in het nieuwe onderkomen van Het Boelhuys. De deuren gaan nu officieel open voor publiek.
© Foto Peter van Aalst
Den Helder

Alles op de begane grond en voortaan niet drie, maar vijf dagen per week open: kringloopwinkel Het Boelhuys gaat er met de verhuizing binnen de Spoorstraat op vooruit. Vanaf heden kan publiek er terecht én zal het daardoor met de financiële situatie van stichting Present Den Helder weer beter gaan, hoopt coördinator Herman Dubbeldam.

Het Boelhuys heeft twee vestigingen, naast die aan de Spoorstraat is er ook eentje aan de Drs. F. Bijlweg, nabij de oude huisartsenpost. Daar worden vooral grotere meubels te koop aangeboden. Door corona gingen beide winkels in maart dicht; vooral in het kruip-door-sluip-doorpand aan de Spoorstraat kon de anderhalve meter afstand niet worden bewaard. ,,Door de winkelsluiting hebben we dertig- tot veertigduizend euro aan omzet gemist’’, berekent Dubbeldam. ,,We hebben er vertrouwen in dat het goed komt, maar de financiële situatie staat wel zwaar onder druk.’’ Bij diverse fondsen is steun aangevraagd.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen