Premium

Harde plannen voor minstens 6000 woningen in Hoorn, maar de mogelijkheid van hoogbouw en spoed met bestemmingsplannen zijn voorwaarden

Nieuwbouw van appartementen aan de IJsvogel in Blokker.
© Foto Mediahuis / Eric Molenaar
Hoorn

Er zijn bij projectontwikkelaars en corporaties ’harde plannen’ voor de bouw van minstens 6000 huizen in de gemeente Hoorn. De wens die Hoorn in de Woonvisie 2020-2025 vastlegt, om in de komende vijf jaar de bouw van minstens 500 nieuwe woningen per jaar mogelijk te maken, is zeker realistisch. Maar dan moeten er meer mogelijkheden voor hoogbouw komen en moeten nieuwe bestemmingsplannen snel en soepel kunnen worden afgewikkeld.

Dat zegt Cees Tip, directeur-bestuurder van woningcorporatie Intermaris. Hij heeft samen met Peter Langenberg (Zeeman Vastgoed / Terra Marique) de gemeenteraad naar aanleiding van de Woonvisie aangeschreven namens Woningmakers Hoorn. Dat is een samenwerkingsverband van de corporatie met ontwikkelaars in Hoorn. Onder de ’harde plannen’ die Tip noemt zijn projecten die al in de pijplijn zitten of uitgevoerd worden. Behalve nieuwbouw in Bangert en Oosterpolder zijn dat onder meer Holenkwartier, Poort van Hoorn, Pelmolenpad/Prismalocatie, maar ook de Rozenbuurt in Zwaag (300 tot 450 woningen op het voormalig terrein van rozenkwekerij Balk langs de Oostergouw).

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen