Strijden met virtueel Lego: Minecraft-wedstrijd bibliotheek helpt kinderen de zomer door

Op de website van de bibliotheek staat een intructiefilmpje.

Op de website van de bibliotheek staat een intructiefilmpje.© Pr-foto

Petra Bies
Den Helder

KopGroep Bibliotheken komt deze zomer met een uitdaging voor de jeugd: een wedstrijd in het nog altijd razend populaire Minecraft. Het is een goedmaker voor het wegvallen van de gewoonlijke Zomerbieb.

,,In de Zomerbieb zijn altijd ook allerlei digitale activiteiten. Vanwege corona kunnen die nu niet worden gehouden, maar dit is een leuk alternatief’’, zegt pr-medewerker Anita Ruder. Minecraft is te omschrijven als virtueel Lego, er is van alles mee te bouwen.

De deelnemers aan de wedstrijd, die zichzelf ’Biebbouwers’ mogen noemen, krijgen iedere maand een bouwopdracht die ze thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat zij zelf het leukste vinden. Bij de eerste opdracht draait het om het maken van een Romeins fort. ,,Ze moeten zelf op internet uitzoeken hoe dat er destijds uitzag. Het is dus ook een heel educatief spel. En het bouwen is goed voor het ruimtelijk inzicht.’’

De wedstrijd is opgezet door Probiblio, een organisatie die bibliotheken ondersteunt. Alle kinderen tussen de negen en veertien in heel Noord-Holland kunnen meedoen. Als hun bouwwerk klaar is, kunnen ze een screenshot of een filmpje opsturen. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar van de maand krijgt een Minecraft-bordspel cadeau.

Foto’s of filmpjes van het eerste bouwwerk moeten voor 22 juni opgestuurd worden naar: biebbouwers@probiblio.nl, onder vermelding van naam, leeftijd en woonplaats. Kijk hier het instructiefilmpje:

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.