Premium

Oud-wetgevingsjurist kraakt wet ’anderhalve meter’: ‘Het lijkt de DDR wel. Als ik een boete krijg vecht ik hem aan. Zeker dat ik dan win’

Martin Kroon: „Ik voel me eerder een geliefde melaatse dan de oppasopa. Binnenkort ga ik de kleinkinderen weer knuffelen. Ik stop met dat onzinnige toneelspelen!”
© Hielco Kuipers
Leiden

Het is van de zotte dat er een wet aan komt waarin mogelijk zal staan dat iedereen overal anderhalve meter afstand tot niet-huisgenoten moet houden, vindt oud-wetgevingsjurist Martin Kroon. „Die anderhalve meter is juridisch niet hard te maken. Als ik een boete krijg, vecht ik hem aan en dan wil ik het oordeel van een rechter wel eens horen. Ik weet zeker dat die boete in de prullenbak verdwijnt.”

Leidenaar Kroon heeft zijn werkzame leven lang voor het ministerie van Vrom gewerkt. Hij hield zich bezig met verkeersbeleid en toxische stoffen en weet veel van risicobeperking. Hij kijkt met de ogen van een oud-beleidsambtenaar naar het huidige overheidsbeleid. En dat deugt volgens hem op veel punten niet.

Meer nieuws uit Amsterdam

Meest gelezen