Honderd dagen corona: Zaanstreek-Waterland in cijfers

Purmerend

De regio Zaanstreek-Waterland staat na honderd dagen corona op 925 vastgestelde besmettingen, 261 ziekenhuisopnames en 101 sterfgevallen.

Dagelijks komen er nog nieuwe besmettingen bij, maar het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is de laatste paar weken minimaal, en ook komen er nauwelijks nieuwe sterfgevallen meer bij.

Zaanstad is de grootste gemeente in de regio, en heeft het grootste aantal geregistreerde besmettingen (437), ziekenhuisopnames (117) en sterfgevallen (48). Voor Purmerend gaat het om 222 besmettingen, 66 ziekenhuisopnames en 34 overleden inwoners.

In Edam-Volendam staat de balans op 125 vastgestelde besmettingen, 24 ziekenhuisopnames en drie stergevallen. Wormerland is relatief zwaar getroffen met 47 geregistreerde coronagevallen, 20 inwoners die naar het ziekenhuis moesten en zes overledenen.

Voor de gemeente Waterland gaat het om 31 besmette inwoners, 16 ziekenhuispatiënten en vier overleden inwoners. Oostzaan meldde tot nu toe 26 besmettingen, 11 ziekenhuisopnames en drie sterfgevallen. In Landsmeer werd het coronavirus bij 23 inwoners vastgesteld. Van hen moesten er drie in het ziekenhuis worden opgenomen en eveneens drie personen overleden aan de gevolgen.

Beemster telt 14 geregistreerde besmettingen, vier ziekenhuispatiënten en één overledene.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen