Kick Out Zwarte Piet wil demonstreren bij sintintochten in Alkmaar, Den Helder, Edam, Enkhuizen, Heerhugowaard, Purmerend, Volendam en Zaanstad

© ANP

ANP
ALKMAAR

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft aangekondigd in november 2020 in meer dan twintig verschillende plaatsen in Nederland te demonstreren bij de sinterklaasintochten.

KOZP heeft demonstraties aangekondigd in Alkmaar, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Helder, Deventer, Dordrecht, Edam, Enkhuizen, Gouda, Heerhugowaard, Leeuwarden, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Purmerend, Rijswijk, Volendam, Wageningen, Weert, Weesp en Zaanstad.

De actiegroep demonstreert in plaatsen waar volgens KOZP tijdens de intocht nog steeds wordt vastgehouden aan Zwarte Piet. In Arnhem en Nijmegen stemde de gemeenteraad er deze week voor om te stoppen met Zwarte Pieten.

Met de demonstraties eist de actiegroep dat het kabinet eindelijk stelling neemt in de kwestie en daar ook naar handelt bijvoorbeeld door middel van beleid.

Het is voor 2020 nog niet bekend waar de landelijke sinterklaasintocht plaatsvindt.

Lees ook: Zwarte Piet-vrij Nederland in 2020 lijkt onhaalbaar

Lees ook: Intocht en anti-Zwarte Pietprotest in Alkmaar zonder incidenten [video]

Lees ook: Zaanse dialoog over zwarte piet; roetveegpieten bij intocht Zaandam

Lees ook: Ondernemers Den Helder overwegen te stoppen met intocht Sinterklaas; ’Het bestuur is hoofdelijk aansprakelijk, dan halen ze dus bij mij de winkel leeg als er wat gebeurt’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.