Personeel Walserij-West Tata Steel legt fabriek plat

IJmuiden

Personeel van Walserij-West bij Tata Steel in IJmuiden heeft vrijdagochtend om 6 uur het werk neergelegd. In de loop van de dag volgen andere afdelingen van het staalbedrijf, verwacht voorzitter Gerrit Idema van vakbond FNV Metaal Tata Steel.

Ook bij de verzendhallen is een staking uitgebroken, meldt vakbondsbestuurder Roel Berghuis op Twitter. Zij leveren alleen materialen uit als er anders veiligheidsproblemen ontstaan.

De staking bij het service center van Walserij West zal zestien uur duren. Het is de tweede grote stakingsactie bij de staalproducent.

Woensdag legden arbeiders van de afdeling ertsvoorbereiding eveneens voor 16 uur het werk neer, waardoor de staalproductie in alle belangrijke fabrieken tot stilstand kwam. De verladers vullen containers met erts en rollen blik die daarna per trein en boot naar andere fabrieken gaan.

Volgens FNV-bestuurder Roel Berghuis is de oproep tot staken ook naar de medewerkers van de late dienst uitgegaan, maar wordt pas later duidelijk of die ook het werk neerleggen.

Volgens Tata Steel vormen de acties van vrijdag niet direct een probleem voor de bedrijfsvoering. Een woordvoerder laat weten dat alle installaties en fabrieken gewoon draaien.

De bonden eisen dat Tata Steel Europe afstapt van het plan om duizend banen te schrappen in IJmuiden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: Eerste staking bij Tata Steel beëindigd

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen