Staatsbosbeheer heropent buitencentrum Schoorlse Duinen

© Cyclomedia
SCHOORL

Staatsbosbeheer heeft buitencentrum Schoorlse Duinen weer geopend.

Nog zeven andere buitencentra zijn weer opengegaan, onder meer de Weerribben en de Oostvaardersplassen.

Mogelijk zijn er in de zomervakantie weer wat excursies, maar daarover moet de dienst nog een besluit nemen. De bijna 7500 vrijwilligers van Staatsbosbeheer kunnen ook weer aan de slag, behalve voor kantoorwerk, aangezien alle rijksambtenaren in elk geval tot 1 september thuiswerken.

Verder zijn bijna alle kampeerterreinen van Staatsbosbeheer vanaf volgende week vrijdag weer open. Alleen de campings op de Waddeneilanden en De Cokse Heide in Noord-Limburg blijven mogelijk nog tot 1 juli gesloten.

Lees ook: Wildpoepen in Schoorlse Duinen loopt de spuigaten uit: ’Drollen, wc-papier en vochtige tissues op tientallen plekken, om misselijk van te worden’

Op elf kampeerterreinen zijn bezitters van campers en caravans nu al welkom, als ze zelf een toilet en wasgelegenheid hebben. Kampeerders met tenten en vouwwagens moeten nog tot vrijdag wachten. Vanwege de droogte geldt bijna overal een stookverbod. Voor alle natuurcampings moet vooraf een plekje worden gereserveerd.

Op de dagrecreatieterreinen heeft Staatsbosbeheer de toiletvoorzieningen weer geopend voor zover dat van de veiligheidsregio mocht. Vanaf maandag zijn overal de toiletten weer open. De wildkampeerplekken van Staatsbosbeheer bestaan niet meer. De dienst is daar kortgeleden mee gestopt omdat het er te druk werd en er te veel afval achterbleef.

Alle excursies zijn vanwege de coronamaatregelen geschrapt tot 1 september. Staatsbosbeheer blijft recreanten oproepen om dicht bij huis de natuur op te zoeken, drukte te vermijden en thuis te blijven bij milde klachten. Ook raadt de dienst mountainbikers zonder ervaring af om op de fiets te stappen. Er gebeuren te veel ongelukken, waardoor de zorg extra wordt belast, aldus Staatsbosbeheer.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen