Politie rijdt gestolen auto klem in Wieringerwaard na achtervolging vanaf Den Oever [video]

Wieringerwaard

De politie heeft in Wieringerwaard na een achtervolging een gestolen auto met gestolen goederen klemgereden. De bestuurder, een 23-jarige man uit Kolhorn, is op verdenking van onder meer diefstal of heling van een personenauto aangehouden.

De verdachte passeerde woensdagavond rond twintig voor acht een zogenoemde ANPR-controleplaats op de Afsluitdijk. Die scant het kenteken van voertuigen en vergelijkt deze met gegevens uit databases. Hieruit bleek dat de auto als gestolen stond geregistreerd.

De politie ving de auto op aan het einde van de Afsluitdijk bij Den Oever. Er ontstond een achtervolging door de Wieringermeer waarbij hoge snelheden werden gereden. Uiteindelijk werd de auto tot stilstand gebracht op de Noord Zijperweg in Wieringerwaard.

Een politieauto, die voor de verdachte in de richting Slootdorp reed, remde langzaam af om de verdachte te laten stoppen. Deze wist zich echter links naast de politieauto te wurmen om het in te halen. Hierbij raakten beide auto’s elkaar.

De verdachte raakte vervolgens van de weg, ramde een lantaarnpaal en een kabelkastje om uiteindelijk tegen een boom in de voortuin van een woning tot stilstand te komen.

De verdachte sprong uit zijn auto en probeerde er rennend vandoor te gaan. Hij kon even verderop worden aangehouden. Vanwege sporenonderzoek was de Noord Zijperweg woensdagavond enige tijd afgesloten.

De verdachte bleek geen alcohol te hebben gebruikt. Wel werd een bloedmonster afgenomen, dat door het Nederlands Forensisch Instituut wordt onderzocht op de aanwezigheid van drugs.

Bij controle bleek hij niet meer over een geldig rijbewijs te beschikken. Zijn rijbewijs was bij een eerder geval van rijden onder invloed al ingevorderd.

De politie onderzoekt de betrokkenheid van de verdachte bij de diefstal of heling van de auto, maar ook diefstal van sigaretten en tanken zonder te betalen in Friesland.

Bij de aanhouding raakte een politieauto beschadigd. Bij het voorval raakte niemand gewond.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.