Hoorn zet na bedreiging verkeersregelaars verzinkbare paaltjes in om verkeer op Kerkplein tegen te houden

Voorbeeld van de ’inzinkbare pilaren’ die op het Kerkplein komen.
© Foto gemeente Hoorn
Hoorn

De gemeente laat vrijdag verzinkbare paaltjes plaatsen, die de toegang tot het Kerkplein aan de zuidkant tussen 11 en 7 uur moeten afsluiten.

Het is een spoedoplossing om te zorgen dat auto’s vanaf de Breestraat niet in een fuik rijden, nu het Kerkplein voor de kerk is afgesloten wegens het aanbrengen van nieuwe bestrating. Afgelopen weekend zijn verkeersregelaars die voertuigen bij verplaatsbare hekken op de Breestraat moesten tegenhouden, meermalen bedreigd door automobilisten die wilden doorrijden, waarna ze door de gemeente werden teruggetrokken.

De hekken zelf zijn niet voldoende om het inrijverbod te handhaven. Ze worden telkens opzijgeschoven. Met de paaltjes is dit niet mogelijk.

(Tekst gaat door onder de foto)

Verkeer aan deze kant van de Grote Kerk wordt vanaf vrijdag tegengehouden met paaltjes in het wegdek.
© Foto Mediahuis / Eric Molenaar

De ’pilaren’ worden zo geplaatst tussen Breestraat en Kerkplein, dat auto’s wel naar de parkeerplaatsen aan de noordkant van de kerk kunnen, maar de doorgang voor de cafés langs, waar ook terrassen staan, gestremd is.

De aannemers die bezig zijn met het straatwerk en in de Grote Kerk zelf krijgen een sleutel waarmee ze het werkverkeer dat daar nodig is doorgang kunnen verlenen.

De afsluiting blijft gehandhaafd gedurende de werkzaamheden bij de kerk. Zodra die zijn afgerond, eind juni of begin juli, kan verkeer rond de kerk rijden en zijn de problemen naar verwachting al een stuk minder. Eind juli gaat ook de Nieuwstraat na herbestrating weer open.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen