Telstar bezuinigt drie ton vanwege coronacrisis: vier personeelsleden ontslagen

Velsen-Zuid

Voetbalclub Telstar neemt op korte termijn afscheid van vier fte’s. De club bezuinigt drie ton.

Het gaat om vier fte, geeft algemeen directeur Pieter de Waard aan. ,,Dit raakt onze gehele organisatie. Ik ga niet in op namen of functies, maar het gaat zowel om mensen in de kantoororganisatie als leden van de technische en medische staf. Ook zijn er twee vacatures die niet worden ingevuld.”

Lees ook: Andries Jonker noemt coronabezuinigingen Telstar ’uitermate teleurstellend’ en ’doodzonde’

De Waard geeft aan dat de gehele voetbalsector moet bezuinigen en dat Telstar op deze manier een bijdrage levert. ,,We gaan er vanuit dat het betaalde voetbal door een seizoen zonder publiek spelen 331 miljoen euro schade oploopt. Daarvan moet het 190 miljoen zelf opbrengen. Wij leveren met deze bezuiniging een bijdrage aan het gehele bedrag. Voor de overige 140 miljoen hopen we een overbruggingsregeling met de overheid te regelen.”

Ondanks de bezuiniging van drie ton op een begroting van 3,2 miljoen euro, weerspreekt De Waard dat de toekomst van de club in gevaar is. ,,Nee. We hebben ons huiswerk gedaan. We zien voorlopig geen tendens bij sponsoren dat ze hun overeenkomst met de club opzeggen. We voelen ons gesteund door onze partners.”

Onlangs maakte Telstar bekend dat het volgend seizoen met zowel een herenteam als vrouwenteam in de onder de 21 competitie meedoet. Ondanks de flinke bezuinigingen zullen deze teams alsnog van start gaan, zo verzekert De Waard. ,,Het vrouwenvoetbal heeft een eigen stichting, Jong Telstar wordt gefinancierd door het Witte Welpenfonds.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen

Video uitgelicht