Gestage opmars van coronabesmettingen in Zaanstreek-Waterland zet door, nu 908 gevallen geconstateerd

Purmerend

De gestage opmars van corona in de regio Zaanstreek-Waterland zet door. De afgelopen 24 uur werden er wederom vier nieuwe besmettingen opgetekend, wat het totaal voor de acht gemeenten op een totaal van 908 vastgestelde besmettingen brengt.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu maakte dat zaterdagmiddag bekend. In de gemeente Edam-Volendam kwamen er drie positieve tests bij. De gemeente telt daarmee 124 vastgestelde besmettingen. Er moesten tot nu toe 24 inwoners met ziekteverschijnselen in het ziekenhuis worden opgenomen.

De gemeente Zaanstad meldde het afgelopen etmaal één nieuwe besmetting met het virus. Het totaal aantal registraties komt daarmee uit op 429. Voor 117 inwoners was opname in het ziekenhuis noodzakelijk.

De rest van de regiogemeenten bleef gevrijwaard van nieuwe coronagevallen. Het totaal aantal ziekenhuisopnames in Zaanstreek-Waterland groeide het afgelopen etmaal niet verder en blijft staan op 260. Ook nieuwe sterfgevallen - tot nu toe 101 - werden tussen vrijdag- en zaterdagmiddag niet gemeld.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen