Premium

Excuses burgemeester Uitgeest na kwetsende uitlatingen buurtbewoners over Turkse bezoekster op sociale media

Waarnemend burgemeester Gerrit Goedhart van Uitgeest heeft Yeter Akin tijdens een ontmoeting excuses aangeboden voor discriminerende uitlatingen en andere beledigende opmerkingen van Uitgeesters over haar op sociale media.
© pariculiere foto
Beverwijk/Uitgeest

Bewoners van de Meldijk in Uitgeest zijn in opspraak geraakt wegens uitlatingen over een Turkse vrouw die hun buurt bezocht. Waarnemend burgemeester Gerrit Goedhart heeft inmiddels excuses aangeboden voor het gedrag van de Uitgeesters.

De vrouw, Yeter Akin uit Beverwijk, maakte onlangs tijdens een wandeling door Uitgeest volkomen onschuldige foto’s van mooie huizen en molens in de omgeving van de Meldijk. De volgende dag ontdekte zij tot haar grote verbazing en verontwaardiging afbeeldingen van zichzelf op Facebook, waarbij onder meer verdachtmakingen waren geplaatst. Een internetgebruiker bestempelde Akin ook als ’voddenkop’. De Beverwijkse van Turks-Koerdische afkomst droeg tijdens haar bezoek aan Uitgeest een hoofddoek. Over haar werden ook andere kwetsende opmerkingen gemaakt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.