Levensgevaarlijk: drie kinderen achterin zonder gordel, zelf onder invloed van cocaïne achter het stuur. Politie haalt automobilist van de weg

Den Helder

Het wordt weer drukker op de weg en daarmee stijgt ook het aantal mensen dat onder invloed van drank of drugs achter het stuur zit. Dat stelt de politie van Den Helder.

’De afgelopen weken merkten we dat het aantal incidenten weer omhoog ging’, stelt de politie van de marinestad op e eigen Facebookpagina.

Een 42-jarige man maakte het wel heel bont. Hij reed rond met drie kinderen achter in zijn auto, die geen veiligheidsgordel droegen. Toen de politie hem hiervoor bekeurde bleek uit de speekseltest tevens dat de man onder invloed van cocaïne was. Hij is aangehouden en er is bloed bij hem afgenomen.

Amfetamine

Een 40-jarige man begrijpt het ook niet helemaal. Hij werd deze week aangehouden en bleek in de auto te rijden onder invloed van amfetamine en THC (de werkzame stof in wiet, red.).

Een paar weken eerder tekende de man al voor een record. Toen werd hij gesnapt met in zijn lichaam 1645 milligram amfetamine per liter bloed. Hierbij is 50 milligram de grens. De man had dus bijna 33 keer de maximale hoeveelheid amfetamine in zijn lichaam.

Een 28-jarige Amsterdammer moest maar zien hoe hij weer in zijn woonplaats kwam, nadat de politie constateerde dat uit zijn wagen (geparkeerd op de Verkeerstorenweg) een norme hennepgeur kwam. De man achter het stuur testte positief op het gebruik van THC. Hij kreeg een rijverbod.

Zonder helm

Op de Waddenzeestraat zag de politie een 44-jarige man rijden zonder helm op een bromfiets rijden. ’Toen wij hem hier proces-verbaal voor wilden geven bleek hij helemaal niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook hier kreeg hij een verbaal voor’, aldus de politie.

Een 29-jarige man reed onder invloed van drugs op de Nieuweweg. Tevens bleek zijn rijbewijs in 2018 al ingevorderd te zijn. Hij kreeg proces-verbaal. Omdat het niet de eerste keer was dat de man met een ingevorderd rijbewijs reed is ook zijn auto in beslag genomen.

Polderweg

Op de Polderweg werd een 28-jarige man aangehouden. Hij reed met twee andere personen in zijn auto. Bij een controle bleek uit de speekseltest dat er sporen van amfetamine en THC in zijn lichaam zaten. De drie mannen kregen een proces-verbaal voor het negeren van de corona-maatregelen.

Op de Industrieweg werd een 23-jarige man aangehouden. Hij zat achter het stuur maar bleek onder invloed te zijn van alcohol, cocaïne, methamfetamine en THC.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.