Er is nog te veel onduidelijk om in september 2020 Pierloop te kunnen houden, organisatie schrapt loopspektakel in IJmuiden

Dit jaar zal er door vele onduidelijkheden geen Pierloop Velsen zijn.
© Archieffoto
IJmuiden

Het zal niemand verbazen, maar de organisatie van de Pierloop Velsen heeft besloten dit jaar het hardloopspektakel in IJmuiden af te blazen.

Vorig jaar maakte de Pierloop een geslaagde doorstart op een nieuwe locatie. Zo bevonden start en finish zich op de Kennemerboulevard in IJmuiden aan Zee en niet langer in het centrum van IJmuiden. Een volgende editie is op dit moment niet mogelijk. Er zijn te veel onzekerheden richting de loopdatum van zondag 13 september.

Door regelmatig overleg met de afdeling vergunningen van de gemeente Velsen, steeds op momenten na de diverse persconferenties van de overheid tijdens de coronacrisis, was al vrij snel duidelijk dat er dit jaar geen Pierloop Velsen georganiseerd kon worden zoals dat in eerdere jaren gedaan is.

Het bestuur van de stichting Pierloop Velsen keek samen met het organisatiecomité nog wel naar de mogelijkheid om het evenement in afgeslankte vorm door te laten gaan met lopen voor jeugd tot en met 12 jaar.

Daar werd uiteindelijk toch van afgezien omdat er drie en een halve maand voor de loop nog te veel onduidelijkheid is. Hoe staat het tegen die tijd met het virus? en Hoe zullen de regels zijn voor evenementen vanaf 1 september?, zijn maar enkele vragen waar de organisatie mee worstelde. En hoe zou er omgegaan moeten worden met eventuele toeschouwers?

Om nu toch duidelijkheid te hebben is besloten het evenement voor 2020 te schrappen en alle energie te steken in de editie van zondag 12 september 2021.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen