Premium

Uniek kijkje op de corona-ic van Tergooi: verpleegkundige Angelique Titulaer fotografeert drie maanden lang alle heftige momenten; ’Mooi om thuisfront beelden van hun geliefde te kunnen sturen’

Een verpleegkundige voert een slecht-nieuws-gesprek.
© Foto Angelique Titulaer
Hilversum

Het is een intrigerend gezicht: een verpleegkundige die compleet ingepakt aan de rand van een ziekenhuisbed telefonisch een slechtnieuwsgesprek voert met de echtgenoot van een doodzieke patiënte. Haar ogen, beschermd door een skibril, staan ernstig. ,,De prognoses waren op dat moment heel slecht. Maar het is toch goed afgelopen. De vrouw heeft het overleefd’’, zegt Angelique Titulaer (voormalig ic-verpleegkundige en nu projectmanager bij Tergooi). Drie maanden lang fotografeerde en filmde ze patiënten, artsen en verpleegkundigen op de drie Corona-IC units van Tergooi in Hilversum.

De beelden geven een uniek kijkje achter de schermen van een cruciale afdeling in crisistijd. ,,Omdat ik al meer dan twintig jaar bij Tergooi werk, ken ik iedereen. Kon dus heel makkelijk heel dichtbij komen’’, vertelt ze aan een picknicktafel op de parkeerplaats bij de ingang van de eerste hulp van Tergooi, de plek waar de afgelopen weken tientallen coronapatiënten naar binnen zijn gereden.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen