Gek van bedeltelefoontjes? Dit doe je eraan

Gek wordt ie er van, de meest onzinnige telefoontjes van callcenters of bemiddelaars voor goedkopere energie. Of er niks aan te doen valt, vraagt Hugo Schmidt daarom aan ons. Ja, dat kan.

Gek wordt ’ie er van, de meest onzinnige telefoontjes van callcenters of bemiddelaars voor goedkopere energie. Of er niks aan te doen valt, vraagt Hugo Schmidt daarom aan ons. Ja, dat kan.

Maar er zijn voor ondernemers en ondernemingen wel minder mogelijkheden dan voor ’gewone’ particulieren. Allereerst is er het Bel-me-niet-register. Dat staat open voor particulieren en bedrijven zoals maatschappen en eenmanszaken. NV’s en BV’s, zoals Schmidt heeft, vallen hier niet onder.

Bij de Kamer van Koophandel, waar elke ondernemer ingeschreven moet staan, bestaan er mogelijkheden om gegevens deels af te schermen. Kijk hiervoor op https://bit.ly/OMB_Belspam

Lukt dat allemaal niet, dan kunnen de nummers op de telefoon geblokkeerd worden. Dat kan op een Android-telefoon door in de telefoonapp rechtsboven naar de drie puntjes te gaan en aan te klikken: Kies daarna voor ’instellingen’ en daarna voor ’geblokkeerde nummers’. Vervolgens het desgewenste nummer toevoegen. Het is ook mogelijk om de desbetreffende oproep in de recente geschiedenis even een paar seconden in te drukken. Dan verschijnt er een menu met de mogelijkheid om dat nummer te blokkeren. Op een iPhone werkt het even anders: in de gespreksgeschiedenis op de blauwe i klikken en dan onderaan bij de gegevens van de beller de regel ’blokkeer deze beller’ aanvinken.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsman

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.