Huurling Francesco Antonucci keert na één jaar FC Volendam terug naar Monaco

Francesco Antonucci met FC Volendam in actie tegen De Graafschap. De Belg keert terug naar Monaco.
© Archieffoto Orange Pictures/Jan Mulder
Volendam

Francesco Antonucci trainde donderdag voor het laatst bij FC Volendam mee. De Belgische huurling van AS Monaco keert terug naar zijn Franse werkgever.

De club hield er rekening mee dat Antonucci niet te houden zou zijn, maar het zal toch even slikken zijn voor trainer Wim Jonk. De twintigjarige aanvallende middenvelder was afgelopen seizoen de beste speler en had een belangrijk aandeel in de sterke reeks die leidde tot winst van de tweede periodetitel in de eerste divisie.

In een zelfgemaakt filmpje zegt de voetballer: ,,Dit is mijn laatste dag bij FC Volendam. Het was een fantastisch jaar, alles was perfect. Ik wil iedereen bedanken: supporters, trainers en staf. Dit ga ik niet vergeten en ik hoop jullie terug te zien in de toekomst.’’

Robert Mühren

Ondertussen aast de club op een terugkeer van Volendammer Robert Mühren. Dat liet technisch directeur Foeke Booy van Cambuur Leeuwarden vorige week weten in een interview bij Omroep Friesland. De 31-jarige spits staat nog tot de zomer van 2021 onder contract bij het Belgische Zulte Waregem en Cambuur wil hem graag nog een jaar huren, maar de onderhandelingen gaan moeizaam en FC Volendam zou dus een concurrent zijn.

,,Uiteraard is Robert een interessante optie, ook voor Volendam’’, reageert technisch directeur Jasper van Leeuwen. ,,Maar het is nog erg vroeg, de transferwindow is nog niet eens open en er zijn nog veel onzekerheden voor alle clubs en spelers. Dus ik kan daar nu weinig zinnigs over zeggen.’’ Mühren zelf zou hebben aangegeven graag bij Cambuur te blijven, waar hij afgelopen seizoen topscorer van de eerste divisie was met 26 treffers in 29 wedstrijden. Tegenover deze krant wil hij niet ingaan op de situatie.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen