Computerflexplekken op haven Oudeschild. College wil vestiging ICTexel legaliseren.

De haven in Oudeschild.
© Archieffoto René Pop
Oudeschild

Het Texelse college wil meewerken aan het legaliseren van de vestiging van het bedrijf ICTexel op de haven in Oudeschild.

,,Bij controle door een gemeenteambtenaar kwam de vraag op of dit wel een havengerelateerd bedrijf is, zoals het bestemmingsplan voorschrijft’’, legt wethouder Hennie Huisman uit. ,,De eigenaren hadden hier niet bij stilgestaan toen ze het bedrijf in een voormalig deel van het CIV-gebouw vestigden.’’

Het bedrijf zelf is gevestigd op de verdieping, voor gebruikers van de haven zijn er op de begane grond twaalf computerflexplekken. Volgens het college zijn de werkzaamheden van ICTexel voor het overgrote deel gericht op de haven. Zo houdt het bedrijf zich bezig met de infrastructuur van de daar gevestigde bedrijven en de dataverwerking van de ruim duizend zonnepanelen op de haven. Ook heeft ICTexel de opdracht gekregen om gratis wifi op de haven te realiseren.

Daarnaast wordt in overweging genomen dat het in het gemeentebeleid past om ruimte te bieden aan nieuwe ontwikkelingen op de haven die moeten zorgen voor meer diversiteit en multifunctionaliteit.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.