FC Volendam-clubicoon Jack Tuijp (36) laat voetbalwereld achter zich

Jack Tuijp verruilt zijn kantoorbaan bij FC Volendam voor een functie buiten het voetbal.
© Archieffoto Fred Rotgans
Volendam

Jack Tuijp laat de voetbalwereld deze zomer volledig achter zich. Het 36-jarige clubicoon van FC Volendam stopte drie jaar terug al als prof en heeft nu zijn baan als accountmanager en spitsentrainer bij FC Volendam opgezegd.

,,Het kriebelt bij mij om een uitdaging aan te gaan buiten het voetbal’’, reageert Tuijp op zijn vertrek. Per 1 augustus gaat de Volendammer aan de slag als calculator bij Kwakman Tegelwerken.

De voormalig spits is bij de achterban mateloos populair en dat is ook niet zo vreemd: na Dick Tol staat hij tweede op de lijst van clubtopscorers met 137 treffers voor FC Volendam en driemaal was hij topscorer van de eerste divisie.

Tuijp studeerde bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam en kon in de zomer van 2017 stage lopen bij FC Volendam, terwijl hij ook nog een half jaartje bij de amateurs van De Dijk voetbalde. De stage mondde uit in een functie als medewerker commercie en evenementen en hij was tevens technisch adviseur. Daarna dus accountmanager en twee ochtenden in de week spitsentrainer. ,,In de ruim 2,5 jaar als accountmanager heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad. Uiteraard blijf ik de club op de voet volgen.’’

,,Dit was een kans die Jack niet wilde laten lopen’’, vertelt persvoorlichter Sonny Sier namens de profclub. Er is volgens Sier geen achterliggende reden voor het vertrek van Tuijp, geen sprake van onvrede. ,,Hij blijft zelfs nog wat langer bij ons werkzaam dan gepland, zodat we wat extra tijd hebben om zijn opvolging te regelen.’’

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen