Villa Zomerdijk in Velsen-Zuid maakt van juni een groot feest

Huub Sleper.
© Foto archief
Velsen-Zuid

Nu de restaurants na maanden weer open mogen, staan Huub Sleper en Ellen Kemper van Villa Zomerdijk te popelen om gasten te ontvangen. De eigenaren van het kleine landhuis tussen Haarlem en Amsterdam maken van de maand juni een feest.

Villa Zomerdijk, aan de Genieweg in Velsen-Zuid, is niet zomaar een restaurant. In de recensierubriek ’Over de Tong 2019’ van IJmuider Courant staat het etablissement in de top tien van favoriete restaurants.

Chef-kok Sleper trapte na de lockdown afgelopen weekeinde af met een Italiaanse avond. Op 6 juni kunnen gasten er genieten van een traditionele high tea. Juist dat sluit prachtig aan bij het interieur van de charmante villa.

Binnen waan je je namelijk in een oud Engels buitenverblijf. Het uitzicht op het groene landschap van Spaarnwoude maakt het geheel af.

Voor de high tea, die om 15.30 uur begint, maakt de kok gebruik van de recepturen van Mrs. Patmore, Highclere Castle. Met onder andere taart van warme aardbeien, vers basilicumblad en sinaasappel zeste. IJs van eigen hand, hartige en zoete taartjes, sandwiches en nog veel meer.

Op 12 juni schotelt de kok om 18.30 uur zijn gasten het menu ’Land en Water’ voor en op 19 juni het menu ’Vuur en Zee’. 26 juni om 17.30 uur is er een Frans diner à la Campagne. Met een high wine om 16.30 uur wordt op 27 juni de maand afgesloten.

Meer informatie: www.villazomerdijk.nl

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen