Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid is exclusief voor iedereen

Het 18-eeuwse buitenplaats Beeckestijn gaat weer open.
© Foto archief
Velsen-Zuid

In de Museumhuizen van Vereniging Hendrick de Keyser kan veel. Kijken, luisteren, wegdromen, kaarten of gewoon genieten van de stilte. Zo geeft de coronacrisis een positieve draai aan een bezoekje aan Buitenplaats Beeckestijn.

De Museumhuizen van de vereniging die zich inzet voor het behoud van architectonisch of historisch waardevolle gebouwen en hun interieur in Nederland, mogen sinds 1 juni weer open voor bezoekers. Buitenplaats Beeckestijn aan de Rijksweg in Velsen-Zuid, is daar een van en is vanaf 6 juni op zaterdag en zondag open.

De komende weken voor een gezelschap van maximaal zes personen per uur. Juist dat geeft bezoekers de gelegenheid weg te dromen. Bovendien is het eenvoudig om 1,5 meter afstand van elkaar, de medewerkers en vrijwilligers te houden.

De vereniging nodigt iedereen uit om op eigen manier te genieten van het pand en de tuin. Fluisteren hoeft niet, breien mag wel, net als kaarten, muziek maken en ook de telefoon of tablet zijn van harte welkom. Waan je in vervlogen tijden wanneer je vanuit de keuken de tuin inkijkt. Wie met slechts vijf mensen door het huis dwaalt, heeft praktisch het rijk alleen.

Tickets zijn te boeken via: www.museumhuizen.nl.

Beeckestijn vindt het belangrijk om iedereen een fijne en veilige omgeving te bieden en neemt daarvoor speciale hygiëneregels in acht. Kijk op www.museumhuizen.nl/veilig voor meer informatie hierover.

Adressen en actuele openingstijden zijn te vinden op de museumhuizenwebsite.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen