Corona? Dan met kermis ’t Veld een digitale bingoshow. De prijzen arriveren in allerijl thuis per fiets

Het zenuwcentrum van de digibingoshow. Met als wedstrijdleiders Sven Baars (links) en Jim Groenland.
© Marc Moussault
’t Veld

Geen pinksterkermis in ’t Veld door corona? Dat nooit! Dus verzon het kermiscomité een veilig alternatief. Met diverse activiteiten. Zoals een digibingoshow, zaterdagavond. Aan het digitale evenement deden 128 huishoudens mee, in ’t Veld, Zijdewind en Moerbeek. Op het ene adres genieten in je eentje, op het andere met z’n zessen meespelen in de ruime veranda.

Het zenuwcentrum van de show-op-afstand was een bedrijfsruimte aan de Leijerpolderweg in ’t Veld van Gevelconcept Bouw. Met Sven Baas en Jim Groenland als presentatoren, en Saskia van der Kroon en Richard Schilder als wedstrijdleiders.

Even over zevenen rolden de balletjes voor de eerste keer. Al na een half uurtje was het raak. Bingo! Snel de whatsapp-foto als bewijs controleren, en daarna rukte Joran de Jong uit op de fiets. Vliegensvlug leverde hij de prijs af bij Sjoerd Goudsblom, de eerste winnaar.

Joran de Jong behoorde tot de fietsbrigade van het Pinksterkermiscomité. Met z’n twaalven brachten zij in allerijl de prijzen rond. Met rappe e-bikes was ook de Moerbeek een vluggertje. Grote hoofdprijzen op het eind lieten zich per luxe automobiel vervoeren. Een complete barbecueset op je bagagedrager, dat rijdt lastig.

Om kwart voor elf waren alle bingo’s gevallen en de prijzen op z’n plaats, en kon comitévoorzitter Sven Baas uitloggen. Dik tevreden. ,,Het was fantastisch. Mede dankzij spontane sponsoring van bedrijven uit de regio. We hoefden amper om prijzen te vragen, de meeste bedrijven kwamen uit zichzelf. Geweldig.” Hoe mooi ook, de organisatie hoopt dat de digishow eenmalig was.

Meer nieuws uit Schagen e.o.