Met keeper Björn Haggerty is selectie van ADO’20 voor volgend seizoen zo goed als compleet

Björn Haggerty.© Foto ADO’20

Kees van Dalsem
Heemskerk

Met de komst van keeper Björn Haggerty is de spelersgroep van ADO’20 voor seizoen 20/21 zo goed als compleet. De 22-jarige Haarlemmer komt over van SJC uit Noordwijk, waar hij de afgelopen drie seizoenen speelde.

ADO’20 moest op zoek naar een vervanger voor keeper Mats van der Wijst, die stopt met voetballen in de derde divisie. Hij maakt de overstap naar het veld en gaat volgend seizoen meetrainen met ADO zaterdag 1.

Haggerty maakte op 16-jarige leeftijd al zijn debuut in het eerste van EDO, dat toen in de topklasse speelde. Daarna speelde bij voor FC Dordrecht en FC/TOP Oss. Ook kwam hij uit voor FC Lisse in de tweede divisie. De afgelopen seizoenen was hij basisspeler bij SJC.

Eeder versterkte ADO zich al met de keeper Nick Borgman van SDZ. Nick Boom maakt de overstap van Jong ADO’20.

Haggerty had niet verwacht nog naar een andere club te gaan. ,,Het is een hele mooie vervolgstap in mijn carrière en de ambities van deze club spreken we enorm aan. ADO’20 wil komend seizoen voor de prijzen gaan in de derde divisie. Ik had al gezien dat een groot gedeelte van de huidige selectie is gebleven en dat er veel goede spelers bijkomen met ervaring in de tweede en derde divisie. Het lijkt me geweldig om met deze spelers te trainen en als ik eerste keeper word, in de derde divisie voor de titel te gaan.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.