Arrestaties bij protest in Londen tegen Amerikaans politiegeweld

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

Bij protesten in Londen tegen politiegeweld en racisme in de Verenigde Staten zijn zeker vijf mensen gearresteerd. Op een aantal plekken in de Britse hoofdstad liepen de demonstraties uit de hand, maar over het algemeen verliepen ze vreedzaam.

Ook in Berlijn gingen honderden mensen de straat op om te demonstreren. De acties volgen op protesten in veel steden in de VS vanwege de dood van George Floyd. De zwarte man overleed na de hardhandige arrestatie door een witte politieagent. De demonstranten eisen een einde aan het racisme van de Amerikaanse politie.

Het protest in Londen begon op Trafalgar Square. Daar knielden honderden mensen als teken van solidariteit. Daarna was er ook voor de Amerikaanse ambassade een demonstratie.

Daar werden vijf mensen gearresteerd, drie voor het overtreden van coronaregels en twee vanwege het aanvallen van politieagenten.

Ook in Berlijn kwamen honderden mensen samen bij de Amerikaanse ambassade. Daar scandeerden ze teksten die ook bij demonstraties in de VS worden gebruikt, zoals "gerechtigheid voor George Floyd".

Maandag wordt eenzelfde protest gehouden op de Dam in Amsterdam. In de VS gaan demonstranten al dagen de straat op.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.