Zo zien de nieuwe terrassen in Hilversum eruit [video]

Susanne van Velzen
Hilversum

De hele familie helpt zondagochtend mee om het terras van Le Journal aan de Groest weer onkruidvrij te krijgen. Met krabbertjes worden de kleinste plantjes tussen de tegels getrokken. De tafels en stoelen zijn afgestoft en staan met anderhalve meter ertussen weer op de klinkers van de Groest. Na twaalf weken gesloten te zijn geweest, gaan de horecazaken maandag weer open.

Hilversum is inmiddels een groot terras. Zondag is met man en macht gewerkt om de terrassen op te zetten. Pijlen en stickers op de grond geven aan waar de gasten moeten lopen en mogen zitten. Op de Kerkbrink staan twee grote witte zeecontainers klaar die straks als bar dienst doen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Tapijt

De tafels en stoelen worden maandagochtend pas neergezet. BarBier heeft een huiskamersetting gebouwd met een gebloemd tapijt voor de deur. De leren chesterfieldbank gaat overdag naar buiten. Hilversum is veranderd in een groot festivalterrein. Nachtclub G-Spot heeft picknicktafels buitenstaan in de felle kleuren van het logo. Het bier is weer aangevuld.

(Tekst gaat door onder de foto)

Een vrachtwagen van Heineken levert 250 liter bier. De medewerker van de bierbrouwer heeft 12.000 liter in zijn wagen. Hij rolt de slang uit als een brandweerman. Hij is met een grote groep collega’s al vroeg in de ochtend in Den Bosch vertrokken om door het hele land de kroegen weer te voorzien van een biertje.

(Tekst gaat door onder de foto)

Alle horecazaken aan de Groest hebben hun terras uitgebreid. De gemeente Hilversum heeft de horecaondernemers alle ruimte gegeven om de komende periode zoveel mogelijk omzet te draaien. Of ze de gemiste omzet van de afgelopen twaalf weken goed kunnen maken is de vraag.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen