Veel vernielingen in Schagen. ’Dit heeft niets meer te maken met het traditionele luilak’, meldt politie

Ruit ingegooid.© Foto politie

Ed Dekker
Schagen

Met luilak zijn zaterdagmorgen vroeg in Schagen veel vernielingen gepleegd, meldt de politie.

De politie kreeg zaterdagochtend om kwart over vier meldingen dat een groep jeugd bezig was met vernielingen. Tijdens het zoeken naar deze groep ontdekte de politie een aantal vernielingen die ’niets meer met het traditionele luilak te maken hebben’, aldus de politie op Facebook.

(tekst gaat door onder foto)

Beschadigd.© Foto politie

Op de Langestraat en de Dreef waren een groot aantal auto’s besmeurd. Diverse auto’s waren beschadigd, op onder meer de Spoorlaan en Het Schip. De voertuigen waren bekrast en spiegels vernield. Op het Plantsoen waren fietsen omver gegooid.

(tekst gaat door onder foto)

t

Fietsen omver gegooid.© Foto politie

Camerabeelden

De politie trof een grote groep jongeren aan, tussen de veertien en zeventien jaar. Ze zoekt getuigen van de vernielingen. Wie iets heeft gezien of camerabeelden heeft waarop deze vernielingen staan, wordt verzocht de politie te bellen: 09008844 onder vermelding van procesnummer 2020109727. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Slachtoffers van vernieling, kunnen aangifte doen via internet: https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/aangifte-van-vernieling.html

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.