Premium

Fusie heeft Uitgeester voetbalclubs goed gedaan: ’Een fusie moet je niet van bovenaf doordrukken, betrek iedereen en maak zichtbaar wat de noodzaak is en de voordelen zijn’

FC Uitgeest is in 26 jaar uitgegroeid tot een stabiele eersteklasser.
Uitgeest

Johan Cruijff zei het al: Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt. In de situatie waarin de twee toenmalige Uitgeester voetbalclubs – USVU en VVU - zich medio 1994 bevonden, was die eerste gebeurtenis het lef van de bestuurders om ingrijpende stappen te zetten. De ledenaantallen liepen dramatisch terug, de bezetting van volwaardige jeugdteams was problematisch. Alleen een fusie bood mogelijk perspectief.

Het is begin 1994. Vijfenzeventig jaar na de oprichting maken de verantwoordelijken binnen Voetbal Vereniging Uitgeest (VVU) zich serieuze zorgen over de toekomst van de club. Net als bij de buren, die van de Rooms-Katholieke Voetbalvereniging USVU, is de groei er al een tijdje uit. In sommige leeftijdscategorieën wordt zelfs niet meer gevoetbald, simpelweg omdat er niet genoeg jonge voetballertjes zijn. Waar de ene club er net genoeg heeft, komt de andere er een paar te kort. Samen komen de clubs amper aan zevenhonderd spelende leden. De eerste elftallen spelen in de zondagcompetitie een bescheiden rol in de vierde klasse.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.