De musea mogen vanaf maandag weer open: Vooraf een kaartje reserveren is belangrijk

De laatste voorbereidingen in het Fans Hals Museum voor het weer open gaat.© Foto United Photos/Paul Vreeker

Leontien van Engelen

Alle musea die vanaf maandag - of op een latere datum - weer open gaan, hameren er op: koop vooraf online een toegangskaartje. Anders kom je er écht niet in.

Sommige instellingen houden de garderobe gesloten, bij de meeste zijn de toiletten wel te gebruiken. Contactoppervlakken zoals deurklinken etc. worden vaker dan normaal schoongemaakt. Een kaartje reserveren kan in de meeste gevallen via een online reserveringssysteem op de website van het betreffende museum, in sommige gevallen volstaat een telefonische aanmelding vooraf. Alleen bij de Vishal is het niet noodzakelijk om op voorhand toegang te regelen.

Nog niet álle musea openen de deuren.

Maandag 1 juni gaan vanaf 12 uur in ieder geval - naast Teylers Museum en het Frans Hals Museum - ook het ABC, Museum Haarlem en het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep weer open.

De Vishal verwelkomt vanaf dinsdag met aangepaste openingstijden weer bezoekers.

Het NZH Vervoer Museum is vanaf 6 juni weer te bezoeken. Historisch Museum Haarlemmermeer laat vanaf woensdag 3 juni weer publiek binnen. De tentoonstellingsruimte in het Noord-Hollands Archief is vanaf 1 juli weer geopend, de studiezalen gaan daar dinsdag 2 juni weer van het slot af.

Het Zandvoorts Museum gaat vanaf woensdag 3 juni weer open.

Voor alle musea geldt: kijk vooraf op de website van het betreffende museum naar eventuele aangepaste openingstijden, om vooraf een kaartje te reserveren en om te zien welke maatregelen het museum heeft genomen waar bezoekers rekening mee dienen te houden. De exposities zijn uiteraard te bekijken, maar bijvoorbeeld rondleidingen en (kinder)activiteiten in de musea liggen nog stil.

Lees ook: Iedereen kan zich nu even VIP wanen in het Frans Hals Museum en Teylers Museum popelt om deuren weer te openen: ’Met al die maatregelen zijn we net één groot verkeerspark’

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen