Premium

FC Medemblik en Sporting Andijk bewijzen dat een fusie soepel kan verlopen: ’Zet een streep door de sentimenten’

Dat een fusie soepel kan verlopen bewijzen FC Medemblik (rood shirt) en Sporting Andijk (blauw/groen shirt): ’Dat de clubs de eigen identiteit zouden verliezen was onontkoombaar’.
© Archieffoto
Medemblik

Fusies in het voetbal gaan bijna nooit zonder slag of stoot. Of het nu gaat om een eventueel te vormen FC Limburg (Roda, Fortuna, MVV, VVV) in het betaalde voetbal of een mogelijk samengaan van amateurclubs ASV’55 en De Valken in Venhuizen, een fusie heeft de nodige voeten in de aarde. Met de samensmeltingen van Hollandia en Zwaluwen’30 en West Frisia en Dindua in het vooruitzicht blikken we terug op recente fusies in de regio, die van FC Medemblik en Sporting Andijk.

Want dat een fusie wel soepel kan verlopen hebben deze twee clubs laten zien. Zo verliep de samenvoeging tussen de Medemblikse clubs DEK en MFC redelijk vlotjes. ,,Al kwam dat eigenlijk uit het niets’’, herinnert FC Medemblik-voorzitter Berend Kroezen zich, toentertijd bestuurslid van DEK. ,,Wij moesten van de gemeente weg van onze locatie en op het MFC-complex gaan spelen. Toen duidelijk werd dat door de gemeente flink in de accommodatie werd geïnvesteerd zijn de besturen bij elkaar gekomen met de vraag: moeten we niet een volgende stap zetten?’’

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen