’Fusie SV Beverwijk en Jong Hercules wordt nooit wat’

Beverwijk

Voor een buitenstaander lijkt een fusie tussen Jong Hercules en SV Beverwijk een logische stap. Beide voetbalverenigingen zijn tenslotte buren op het Beverwijkse sportpark Adrichem.

Maar wie binnen de gelederen van de clubs het woord fuseren in de mond neemt, maakt goede kans ter plekke te worden afgeserveerd. Al is een fusie tussen beide clubs wel degelijk serieus aan de orde geweest, meerdere keren zelfs. Tot op heden zonder resultaat.

In september vorig jaar was het de beurt aan Jong Hercules om de best wel vergevorderde gesprekken stop te zetten, nu omdat de fusie volgens het bestuur niet op basis van gelijkwaardigheid zou gebeuren. Acht jaar eerder strandden pogingen nadat toenmalig Jong Hercules-voorzitter Ton van Esveld tegen onverslaanbare oppositie binnen zijn eigen club aanliep: „Wij waren toen de kleine club, nu is dat Beverwijk. Maar zo moet je niet denken, het gaat om het gezamenlijke perspectief”, aldus de preses, die destijds teleurgesteld de eer aan zichzelf hield en opstapte. Of het er ooit nog wel van komt? Van Esveld is stellig: „Neen, dat wordt nooit wat.”

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen